Hem > Uncategorized > Framtidsfrågor i Näringslivs- och FoU-utskottet

Framtidsfrågor i Näringslivs- och FoU-utskottet

Maria Didi, Regionförbundet Uppsala, Erik Pelling, FoU-utskottet, Maths Isacson, Uppsala universitet.

Idag sammanträdde Mälardalsrådets utskott för näringslivs- och FoU-frågor för första gången under den fyraåriga mandatperiod som formellt inleddes vid Mälartinget i slutet av maj. Utskottet består av ett femtiotal politiker från hela Stockholm-Mälarregionen, och på agendan fanns  naturligtvis den typ av föredragningar som hör hemma på ett inledande möte. Ordförande Erik Pelling berättade om Stockholm-Mälarregionen och Mälardalsrådets verksamhet. Jag själv bidrog med en exposé över arbetet inom Stjärnbildning och de kommande utmaningarna. Utöver det var Maths Isacson från Uppsala universitet på plats och berättade om projektet Såmaskinen, som handlar om att öka samspelet mellan praktiker och forskare inom regional utveckling.

Mötet ägde rum i kommunstyrelsens förnämliga sal i Uppsala stadshus och diskussionen utvecklades till en synnerligen stimulerande och inspirerande övning. Ett flertal frågor dryftades: Ligger Mälardalsrådet rätt med de utmaningar vi har identifierat för kunskapsregionens räkning? Föreligger någon motsättning mellan kvantitet och kvalitet i högskolesystemet? Finns förutsättningar att skapa en Politikerakademi i Stockholm-Mälarregionen för att öka utbytet mellan forskning och politik? Och hur kan våra folkvalda bidra med att formulera offensiva målsättningar för kunskapsregionen?

Min övertygelse är att Näringslivs- och FoU-utskottet kommer att bidra till en tydligt vitaliserad debatt om Stockholm-Mälarregionens framtid och de kommande utmaningarna inom kunskaps- och kompetensförsörjning.

Annonser
  1. oktober 20, 2011 kl. 1:44 f m

    Viktig fråga – bra att ni arbetar med den!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: