Hem > Uncategorized > Skolans prestationer i Stockholm-Mälarregionen

Skolans prestationer i Stockholm-Mälarregionen

Samtidigt som Maciej Zarembas kontroversiella artikelserie löper i Dagens Nyheter – 12 april, 10 april, 9 april, 5 april, 3 april – anordnade Mälardalsrådet seminariet Så bygger vi kunskapsregionen: Fokus på skola. SKL, Lärarförbundet och Stockholms Akademiska Forum presenterade statistik över skolans prestationer i Stockholm-Mälarregionen och förekomsten av samverkan mellan gymnasier och högskolor i Stockholms län. Se de filmade nedslagen ovan, programmet här, ett mer omfattande referat på Stjarnbildning.se och bilderna på Facebook.

Med anledning av Zarembas artiklar reagerar dock flera mot vad de upplever som en svartmålning av den svenska skolan. Bland andra: DN, Per Olsson, Per Bolund, Lärarlistan, Björn Kindenberg, Metabolism.

  1. Staffan Ström
    maj 19, 2011 kl. 2:49 e m

    I den internationella debatten om tillväxt och konkurrenskraft är Life Long Learning – det livslånga lärandet – ett nyckelbegrepp. Ofta använder vi även begreppet vuxenutbildning. En mycket stor del av debatten om tillväxt och konkurrens kraft handlar om den akademiska vuxenutbildningen, som är mycket viktig. Men man glömmer lätt att merparten av medborgarna aldrig kommer i närheten av en akademisk utbildning. För dem är den icke-akademiska vuxenutbildningen (yrkeshögskola, kommunal vuxenutbildning, folkhögskola mm) alternativet. Jag efterlyser en bred diskussion bland Mälardalsrådets medlemmar om den icke-akademiska vuxenutbildningens betydelse för tillväxt och konkurrenskraft i vår region. Denna diskussion är viktig för regionens utveckling, inte minst mot bakgrund av att rådets medlemmar själva äger och har rådighet över många av de viktigaste aktörerna i den icke-akademiska vuxenutbildningen. Matchar utbildningsutbudet i den icke-akademiska vuxenutbildningen arbetslivets efterfrågan? Används de kommunala medlen på ett klokt sätt? Hur kan vi utveckla och förbättra denna utbildning så att den blir en strategisk resurs för regionens utveckling)
    Staffan Ström
    vuxenutbildningen i Nacka

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: