Hem > Uncategorized > Studentrabatt på SL:s månadskort

Studentrabatt på SL:s månadskort

SL:s styrelse fattade igår beslut om att förändra studentrabatten i Stockholms kollektivtrafik så att den från och med hösten gäller på 30- och 90-dagarsbiljetterna. Detta är givetvis en mycket välkommen anpassning till studenters ekonomiska verklighet, eftersom många har haft problem med att lägga ut en stor summa pengar i början av terminen såsom det nuvarande systemet med terminskort har krävt.

SL-rabatten för studenter utgjorde SSCO:s kanske största lobbyframgång i samband med valet 2006. Det känns roligt att vår konsekventa dialog med SL också har resulterat i den här påtagliga förbättringen av systemet.

SSCO kommenterar. Media: P3 och P4 Radio Stockholm.

Annonser
  1. maj 1, 2010 kl. 7:48 f m

    Kanske också en lobbyframgång som gynnar SL på lång sikt: Jag studerade själv i Stockholm på mitten av 90-talet, och det var långt ifrån ovanligt att studenterna tjuvåkte för att slippa dem alltför höga avgifterna—och ofta inte tyckte att de gjorde något oetiskt. Det är mycket möjligt att nettoskadan för SL var större än vad man vann genom att inte ha en rabatt. Helt säkert var (den ej i pengar mätbara) goodwill-förlusten mycket stor.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: