Hem > Uncategorized > Studenter sätter betyg på Stockholm

Studenter sätter betyg på Stockholm

Stockholms Akademiska Forum, StAF, har publicerat sin återkommande undersökning (utförd av SCB) där studenter får betygsätta Stockholm som utbildningsort. Precis som man kan vänta sig får regionen ett relativt gott betyg när det gäller exempelvis arbetsliv, utbildningsmiljö och fritid medan kommunikationer och framför allt boende drar ner det totala omdömet.

En mycket positiv sida av undersökningen är naturligtvis att den överhuvudtaget görs, att den får ligga till grund för ett kontinuerligt förbättringsarbete och att den mycket precist formulerar den utmaning som Stockholm står inför:

För att Stockholm ska kunna utvecklas som storstad krävs att regionen är välförsedd med den råvara ur vilken näringsliv, förvaltning och kulturliv hämtar sin utvecklingskraft: välutbildade människor.

/…/ En central fråga för Stockholm är hur man får utvecklingen som storstad att gå hand i hand med utvecklingen som utbildningsort. Hur ser vi till att studenter kan erbjudas rimlig villkor för boende, levnadskostnader, transporter och infrastruktur för studier i en växande storstad?

Självfallet är det extra roligt att samarbetet mellan studenter, kommun och lärosäten (StAF:s styrelse tillsätts med varsin tredjedel av Stockholms stad, SSCO och Rektorskonventet) fortsätter att förfinas. Den internationella konkurrensen mellan olika storstadsregioner hårdnar – samtidigt är jag övertygad om att Stockholms förutsättningar är mycket goda om man fortsätter att dra nytta av att vi är flera centrala aktörer som drar åt samma håll.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: