Hem > Uncategorized > Regeringens bakvända subventioneringspolitik får kritik

Regeringens bakvända subventioneringspolitik får kritik

Inleder dagen med att glädjas över det gemensamma utspelet från Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Sabo på DN Debatt.

Att en nybyggd hyresrätt till följd av skatteregler blir cirka 2 000 kronor dyrare per månad att bo i jämfört med en ägd bostad, är inte acceptabelt. Resultatet blir att det inte går att bygga hyresrätter med hyror som många kan betala. På så sätt späds bostadsbristen på – en brist som påverkar enskilda personers möjligheter till ett bra liv och hela regioners möjligheter till en god utveckling.

Jag kunde nästan inte sagt det bättre själv. I ett läge där bostadsbristen ständigt når nya rekordsiffror har regeringen stått för en bakvänd subventioneringspolitik som aktivt missgynnat hyresrätten som boendeform till förmån för villor och bostadsrätter. Det är naturligtvis huvudlöst – man undrar om skattepolitiken är särskilt utformad för att alienera studenter och unga i Sveriges storstadsregioner.

Till saken hör väl också att de tre organisationerna bakom inlägget inte alltid är kända för att tycka lika sinsemellan. Men tillsammans blottlägger skribenterna svagheterna i regeringens bostadspolitik på ett sätt som borde få både Anders Borg och Mats Odell att rodna. Det är nästan lite roligt.

Fler: Barbro Engman, Zaramis, Röda berget, Alliansfritt Sverige.

Media: NSD, Metro, Aftonbladet, Länstidningen, HD, ST, TTELA, Eskilstuna-Kuriren, Bohusläningen, VLT, Folket, Dagbladet, Dagen, Arbetarbladet, BLT, GD,   .

 1. Örjan Larsson
  mars 3, 2010 kl. 12:10 e m

  Kan bara hålla med.

  Extra kul är att ett kommunalråd här i Karlstad, på ren svenska berättade i en insändare i lokatidning exakt varför företag mfl möjligen kan tänka sig bygga hyresrätter i Karlstad, det är ju inte lika luckrativt som bostadsrätter, men är rent ekonomiskt idiotiskt för byggföretag o hyreshusägare att bygga något t.ex i Molkom utanför Karlstad.

  Trots att det t.ex i Molkom finns behov av hyreshus….

  Och många av de anledningarna vet regeringen om, har aldrig fattat strutspolitiken att så hårt slå ned på hyresrätter sedan de tog makten.

 1. maj 2, 2010 kl. 9:18 f m
 2. maj 11, 2010 kl. 7:44 e m
 3. juni 6, 2010 kl. 11:49 f m
 4. september 6, 2010 kl. 4:58 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: