Hem > Uncategorized > Ny tales(m)an i högskolefrågor

Ny tales(m)an i högskolefrågor

Noterar att Lars Hjälmered utsetts till ny talesperson för Moderaterna i högskole- och forskningsfrågor. Han förklarar på sin blogg att en viktig prioritet under den kommande mandatperioden är kvaliteten på den högre utbildningen, vilket jag tycker låter som en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Min främsta erfarenhet av Hjälmered är dock från när han argumenterade synnerligen otillfredsställande, inte för kårobligatoriets avskaffande – därom råder ju en relativt stor enighet mellan de politiska partierna och olika studentorganisationer – utan för att det fortsatta studentinflytandet ska finansieras med hjälp av de redan begränsade medel som tilldelas högskolesektorn. Att reformen i praktiken kommer att innebära en omflyttning av resurser från grundutbildningen till studentverksamhet bekymrade honom inte då, även om detta påpekades i såväl riksdagsdebatten som av flertalet remissinstanser.

Jag utgår självklart från att Lars Hjälmereds ambition ändå är att kompensera den urholkningen av lärosätenas utbildningsmedel med en rejäl kvalitetssatsning under de kommande åren.

Fler: Maria Noleryd. Media: SvD, DN.

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: