Hem > Uncategorized > S-kommission för nya jobb

S-kommission för nya jobb

Inför ”skitåret” 2009 presenterar Stockholms-sossarna en kommission med uppdraget att se över hur man skapar nya jobb och stöttar nyföretagande. Ett gott råd vore att hålla ett öga på vad den pågående strukturomvandlingen innebär för arbetsmarknaden. Med Lars Calmfors ord:

Handeln med låglöneländer leder till en omstrukturering av ekonomin. Vi får inrikta oss mer på kunskaps- och kapitalintensiv produktion, samtidigt som arbetsintensiva sektorer krymper.

Det finns alltså all anledning att ägna en del uppmärksamhet åt det som brukar kallas för ”vägen ut” från regionens lärosäten – eller med en annan terminologi, vägen in på arbetsmarknaden för regionens studenter – vare  sig den går via anställning eller nyföretagande. Om inte annat så för att frigöra viktiga utbildningsplatser vid högskolorna. Det Calmfors säger, med stöd av OECD, TCO, Globaliseringsrådet med flera, är nämligen att framtidens arbetstillfällen finns inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Ganska mycket tyder alltså på att de mest utsatta grupperna bör utbildas ut ur sin arbetslöshet.

Kategorier:Uncategorized Etiketter:, ,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: